Nye indlæg

 

Stress og angst smitter

Skrevet af Jonas Borup
07-04-2017
Menneskets nervesystemer taler sammen, og vi bliver påvirket af de sindsstemninger der er omkring. Det handler om spejlneuroner, som er bittesmå dele af hjernen, der giver os mulighed for at leve os ind i andre og forstå, hvad de føler. Når du ser nogen gabe, bliver spejlneuronerne aktiveret, hvilket gør, at du selv gaber, og det samme gælder, når du ser nogen smile.

Men det er ikke bare smil og gab, der smitter. Negativitet, stress og usikkerhed smitter også. Forskere fra University of California fandt ud af, at hvis en person i din nærhed er angst og meget udtryksfuld - enten verbalt eller ikke-verbalt – er der en stor sandsynlighed for, at du også oplever disse følelser, som negativt påvirker din hjernes ydeevne.

Undervisningen jeg lige nu planlægger er jo rettet mentorer og jobkonsulenter og i virkeligheden er temaet relevant for os alle. Forskning viser, at 26 pct. af forsøgspersonerne, der observerede en stresset person selv viste forhøjede niveauer af stresshormonet cortisol.

Mine refleksioner går på at rigtigt mange mennesker har gavn af at lære om adskillelse og grænser, vigtigheden af at tage vare på sig selv, fastholde egen selvregulering, awarenss, fokus på egen organiseringsproces og personligt lederskab.
 
Refleksionerne går også på vigtigheden af sunde og afbalancerede miljøer i både privatsfære og organisationer...

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

 
Terapihuset København | CVR: 28 27 04 29 | Studiestræde 30A 3. - 4. sal, 1455 København K - Danmark | Tlf.: 24 26 77 32 | kontakt@jonasborup.dk